Welkom

Welkom bij mijn foodblog, SMAKEN VAN KARMIJN. Op dit blog deel ik mijn favoriete recepten. Ik heb een grote liefde voor koken en ik houd van pure, intense en wereldse smaken.

Puur

Graag kook ik met pure ingrediënten, zoals verse groenten, fruit en kruiden, specerijen, roomboter, olijfolie en vlees of vis. Ik word niet blij van zakjes en pakjes en gebruik zo min mogelijk ‘bewerkt’ voedsel. De producten die ik gebruik moeten wel tot hun recht komen en daarom is mijn uitdaging altijd om dingen weg te laten, want ik neig soms tot iets te veel enthousiasme. Goed om je eigen valkuilen te erkennen, toch? Sommige producten komen beter tot hun recht als je ze er op het laatste moment bij voegt, als je ze stoomt of juist in de oven roostert. Dat zijn de details die er toe doen om pure smaken te verkrijgen.

Intens

Spelen met smaken en het combineren van smaken blijft verrassen. Dat is ook het leuke van koken vind ik, want je raakt nooit uitgeleerd. Als ik ga koken bedenk ik vaak in welke smaak ik zin heb. Wil ik groen en fris of eerder winters kruidig en als het dat laatste wordt, wat maak ik er dan bij als tegenhanger? bijvoorbeeld iets zuurs. Recepten pas ik net zo lang aan tot ze qua smaak kloppen en compleet zijn. Heel vaak gebruik ik daarvoor een extra bijgerechtje of bijvoorbeeld een topping. Die noem ik de Smaakmakers en daarin is zoveel variatie te bedenken. De balans creëren tussen zout, zuur, zoet, bitter, pittig en umami, dat is de kunst van het koken voor mij!

Werelds

De wereld heeft nogal wat te bieden aan diversiteit, qua ingrediënten, smaken, technieken en recepten. Voor mij voelt dat als een oneindige bibliotheek die nooit uitgeput raakt. De keukens waar ik het meest bekend mee ben zijn de Zuid-Amerikaanse-, Italiaanse, Franse-, Indische-, Thaise en Spaanse keuken. Er zijn er nog zoveel meer te ontdekken en ik vind het heerlijk daar helemaal in te duiken. Ik neem jullie graag mee op reis. Oorspronkelijk ben ik antropologe en die interesse vind je zeker terug in dit blog. Als ik iets nieuws ontdek wil ik er graag alles over weten, zoals hoe het gebruikt wordt in de cultuur en waar de oorsprong van het gerecht of product ligt.

Veel lees- en kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.