Quesadillas

Quesadillas zijn eigenlijk gewoon Mexicaanse tosti’s. Als er bij ons thuis een restje tacovulling is, bolognese of pulled chicken of pork dan ligt een quesadilla als lunch voor de hand. De kids maken het ook graag als naschoolse hartige snack. En als er geen restjes in huis zijn? Dan maken we quesadillas met plakjes chorizo of geprakte bonen met tomaat en natuurlijk kaas. Persoonlijk vind ik een tuna melt quesadilla jammie, dan vul ik de tortilla met uitgelekte tonijn en kaas. Het is dus net zo simpel als een tosti; beleg je tortilla, kaas er over, afdekken met een tweede tortilla en even in de pan met een beetje olie bakken aan beide kanten. Snij in puntjes en doe er als je wilt nog quacamole, creamcheese, chilisaus, ingemaakte ui of salsa bij. Yes please! 

Quesadillas zijn Mexicaanse tortillas met een vulling en kaas. Vaak worden ze in de pan gebakken, maar je kunt ze ook op de gril bakken of in de oven (vet dan de buitenkanten in met olie). Je kunt zoveel doen met Mexicaanse tortillas en daarom hebben wij ze altijd in huis. Ik heb alle variaties die ik ken op een rijtje gezet. Voor meer Mexicaanse recepten, kijk hier.

Een recept kun je dit natuurlijk niet echt noemen. Wat je nodig hebt zijn twee tortillas, iets om te vullen en (geraspte) kaas. Verder een koekenpan en een spatel om de tortilla mee om te draaien. Zelf heb ik altijd medium formaat tortillas, maar je kunt ook het kleine of grote formaat nemen. Bij de grote tortillas zou ik 1 tortilla dubbel vouwen en dus de helft beleggen. Anders wordt het omdraaien wel een uitdaging.

Variaties

 • Chili con carne (mexicaans pittig gehakt) met kaas
 • Pulled pork met kaas
 • Pulled chicken met kaas
 • Zoete aardappel en bonen met kaas
 • Chorizo (vleesbeleg) met kaas
 • Tonijn en kaas

Topping variaties

 • Creamcheese
 • Chilisaus (gekocht of zelf gemaakt, bijv. Llajwa)
 • Verse koriander
 • Salsa van rode kool en mango
 • Rode ui op zoetzuur
 • Guacamole 

Provecho! Liefs Karmijn

Meer Mexicaanse gerechten bekijken? Klik hier

2 gedachtes over “Quesadillas

 1. Pingback: Salsa verde | Smaken van Karmijn

 2. Pingback: Rode ui op zoetzoutzuur | Smaken van Karmijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.