BRUT Bar Bistro – Texel

Afgelopen weekeinde gingen Kees en ik samen eten bij Bar Bistro BRUT. BRUT, gelegen in het centrum van Den Burg (Texel), bestaat nog maar net. Je kunt er lunchen, borrelen en dineren. Lunch en borrel had ik al een keer gedaan en ik was benieuwd naar de Bistro dinerkaart. Ik deel graag onze impressie van Brut met jullie.

Een trage start door corona deed de verwachtingen naar deze nieuwkomer alleen maar stijgen…wat gaan ze bieden? Nou een paar bezoeken verder kan ik stellen dat Brut een hele fijne aanvulling is op het Horeca aanbod, vooral ook door het Bistro concept. Het restaurant gedeelte bevindt zich op de 1ste verdieping, waardoor je een mooi uitzicht hebt over de Groeneplaats. Beneden is de bar waar het tot laat gezellig is en met mooi weer heeft Brut een uitgebreid terras met veel zon. Het pand is relatief klein, modern ingericht met een gezellige sfeer. Maar hoe ze al die drankjes zonder morsen de steile trap op krijgen is mij nog een raadsel.

We werden hartelijk ontvangen met heerlijk zuurdesembrood en een glaasje bubbels. Ik had me van tevoren al verheugd op de Creuse oesters en die waren ook super groot, sappig, vettig en ziltig lekker! De aanbevolen wijn, een “Viognier d’Or” van Maison Centaurée, maakte het feest compleet. Een prachtige witte wat mollige wijn, die het overigens ook perfect deed bij de scheermesjes met peterselie en knoflook. Zelf koos ik als hoofdgerecht de dunne runderlende met  gekarmeliseerde kalfsjus en eendenlever. Mijn wederhelft koos de Kabeljauw met beurre blanc saus.

Beide gerechten waren super goed bereid en geserveerd met een eigen groente garnituur en om te delen een smaakvolle salade met Parmezaanse kaas en croûtons en de welbekende bistro-frietjes met lekkere mayo. De buerre blanc mag van mij nog iets voller en zuurder en de worteltjes iets zachter, maar we hebben beide zeer genoten. De Pinot noir, Almoissine, paste perfect bij de runderlende. De wijnadviezen vind ik zeker een toegevoegde waarde geven aan de avond, net als de professionele service, erg prettig!

Een “Clafoutis de cherises” met yoghurtijs hangop en kersencoulis toe was een mooie afsluiter voor mijn man en ik hield het bij een cortado met chocoladetraktaties van de chocelaterie in Den Burg.

We zijn zeer verrast bij BRUT en hebben genoten van deze heerlijke avond! Brut is dus een absolute aanrader met een mooi concept, goede kaart en service en ook nog een prima prijs-kwaliteit verhouding.

BRUT BAR BISTRO

Vismarkt 2

1791CD Den Burg

TEXEL

brut@brutbarbistro.nl

www.brutbarbistro.nl

Impressies van eten en reizen deel ik op mijn blog. Dit zijn uiteraard geen professionele of gesponserde reviews, maar indrukken die ik met 1 of meer bezoeken heb gekregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.