Pompoen-kokos soep met pit

Dit is al jaren een favoriete soep bij ons thuis. Het is een romige en toch frisse soep met wat pit. Als het geen pompoentijd is dan kun je ook zoete aardappel gebruiken. Lekker als lunch, voorgerecht of zoals vaak bij ons voordat we pannenkoeken eten. Het hele jaar door lekker!

Ingrediënten

 • 1 halve pompoen (geschild en in stukjes)
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • flinke eetlepel kokosolie
 • verse gember 2cm
 • 2 verse limebladeren (djoeroet poeroet)
 • 1/2 rood pepertje of flakes (naar smaak)
 • 1 bouillonblokje (kip of groenten)
 • handje verse koriander
 • 1 blik kokosmelk
 • zout naar smaak
 • water

De rode peper kun je ook vervangen door een eetlepel groene curry. En de djoeroet poeroet kun je vervangen door een gekneusd serehstokje of 2 theelepels serehpasta. Wanneer je de gladde butternutpompoen neemt kun je hem ook met schil en al koken.

Bereiding

Fruit de klein gesneden ui en knoflook in de kokosolie tot glazig. Voeg dan de pompoenstukjes, de limebladeren en stengels van koriander toe. Nog even doorroeren. Voeg bouillonblokje, de gember geraspt, blik kokosmelk, pepertje en 1 blikje water toe. Kook tot de pompoen gaar is en blender de soep met een staafmixer. Inschenken, koriander erop en smul!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.