Burritos met gehakt

Mexicaanse gerechten zijn op de een of andere manier altijd zo feestelijk. Wij zijn er hier thuis allemaal gek op en we eten dan ook zeker wel eens in de twee weken een Mexicaans gerecht. Tortillas met diverse toppings om zelf te vullen is altijd lekker en leuk, maar zachte enchiladas met groene saus en kip zijn ook zo lekker. Of deze Burritos met gehakt, die je makkelijk van te voren kunt maken. Ik hou van die gedurfde Mexicaanse smaken en alle variaties die er zijn op het gebied van smaak en structuur. Deze Burritos zijn gevuld met gehakt, groenten en kaas en je kunt ze makkelijk van te voren klaar maken. Je vult en rolt de tortillas, legt ze in een ovenschaal, afgedekt in de oven en dan serveer je ze met een paar bijgerechtjes zoals bijvoorbeeld guacamole, rode kool-mango salsa, zoetzure uien en een pittig sausje. Provecho!

Ondertussen staan er al best wat Mexicaanse recepten op mijn blog. De bijgerechten geven vaak net dat extra smaakbommetje aan de gerechten, waardoor ze spannender en intenser worden. Bijvoorbeeld met een Rode kool en mango salsa , een pittig sausje , zoutzoetzuur van rode ui en natuurlijk de good old favourite, Guacamole!

Mijn eerste Mexicaanse post was de feestelijke Tortilla Fiesta, waarbij ieder zelf aan tafel tortillas kan vullen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld die heerlijke kip met zoete aardappel vulling bij maken (Tortilla kip zoete aardappel recept). Daarna kwamen de Enchiladas met kip en groene enchilada saus (Enchilada recept), die zo’n intens rijke smaak hebben door de heerlijke saus. Als ontbijt, lunch of zomerse maaltijd kwamen de Quesadillas aan bod. Deze tortilla tosti’s zijn zo makkelijk en altijd lekker met een restje vlees of groente. En hier zijn dan eindelijk de Burritos met gehakt, heerlijk verwarmend en rijk van smaak.


Burritos met gehakt

4 personen | voorbereiding 1 uur | oventijd 30 minuten

Ingrediënten

 • 600 g gehakt rund of half/half
 • olijfolie om in te bakken
 • 2 rode ui
 • 3 knoflookteentjes
 • blik kidneybonen (uitlekgewicht 250g)
 • 1 grote zoete aardappel
 • 2 paprika’s (rood en groen)
 • chilivlokken naar smaak
 • 1 tl zout
 • 4 draaien verse peper
 • 2 el Picadillo kruiden (Euroma -Original spices)
 • 1/4 tl gerookt paprikapoeder
 • 1/4 tl komijnpoeder
 • 2 tomaten
 • 4 el tomatenpuree
 • 200 g geraspte kaas
 • 12 Tarwetortillas middel of groot

Bereiding

 1. Maak de groente voor de vulling schoon en snij de ui, paprika, zoete aardappel en tomaat in blokjes van ongeveer 3 mm. Snij de knoflook fijn.
 2. Neem een grote hapjes- of braadpan en zet deze op middelhoog vuur. Verwarm een flinke scheut olijfolie en voeg de gesnipperde ui toe. Roer even door en voeg dan de chilivlokken en de knoflook er bij en roer er door. Vervolgens doe je de paprika en zoete aardappel er bij en roer weer alles goed door elkaar. 
 3. Doe het gehakt er bij en de kruiden (picadillo, paprika, komijn, zout en peper) en blijf het mengsel omroeren tot het gehakt mooi kleurt en gaar is. Doe er dan de tomaat en de tomatenpuree bij en roer goed, zodat het zicht vetdeelt en kan garen. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat zo 10 minuten garen. Laat het gehaktmengsel minimaal een 1/2 uur afkoelen.
 4. Verwarm je oven voor op 190°C (hetelucht 180°C). Neem een rechthoekige ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af. Meng de bonen en de geraspte kaas door het gehaktmengsel, nu is je vulling klaar .
 5. Verwarm de tortillas aan beide kanten kort in een hete droge koekenpan (bijvoorbeeld een pan van gietijzer, staal of keramiek) een voor een en bewaar ze onder een theedoek, zodat ze zacht blijven en niet te snel afkoelen.
 6. Vul je tortillas royaal met het gehaktmengsel en rol ze strak op met één kant naar binnen gevouwen, zodat die kant dicht is. Probeer ze mooi rond te houden met een ∅4-5cm. Leg ze naast elkaar in de schaal en stapel indien nodig, maar niet te hard drukken. 
 7. Dek de schaal af met aluminiumfolie en verwarm 30 minuten. 

Serveer de burritos met guacamole, een pittig sausje , ingelegde rode ui en een frisse kool-mango salsa.

2 gedachtes over “Burritos met gehakt

 1. Pingback: Salsa verde | Smaken van Karmijn

 2. Pingback: Rode ui op zoetzoutzuur | Smaken van Karmijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.